zaterdag 16 maart 2013

Mijn zwak voor stofjes ...

Ok ik beken, wanneer ik nieuwe stofjes kan kopen, gaat mijn hart steeds even wat sneller slaan... Dus toen ik gisteren hier las dat het gisteren en vandaag stoffenverkoop was bij Strass, maakte mijn hart prompt een sprongetje.
Met een blij gevoel ging ik gisteren slapen, al was dat slapen van korte duur. Toen onze oudste om 3 uur de jongste wakker schreeuwde en deze niet meer in slaap kon/wou geraken tot half zeven deze morgend.
Maar dat slechte nachtje was snel vergeten. Ik had mij voorbereid op een lange wachttijd en een enorme drukte, maar daar was niets van. Bijna niemand, rustig kiezen en geen aanschuif, zalig, het leek wel of ik nog/terug in dromenland zat.
Voor mij was het de eerste keer dat ik naar de verkoop van Strass ging, en ik vond het echt de moeite. Mijn man heb ik al gewaarschuwd, de stoffenverkoop van Strass, Fragiel en de sponsordag van SchotenStikt in één week. Dat is slecht voor mijn portomonnee, maar des te beter voor mijn humeur, enneu zo een zware nacht mag wel eens gecompenseerd worden he.
Al denk ik dat ik de verkoop van Fragiel deze keer eens over sla, heb nog niets gemaakt met de stoffen van de vorige. Meestal koop ik mijn stoffen zonder concreet een project in gedachten, maar voor deze nieuwe lading heb ik al plannen genoeg.

Kijk, geniet en denk maar mee ... ideetjes zijn altijd welkom.Twee hele fijne zachte stofjes
 • Het vogeltjes stofje wordt zeker een sjaal
 • Bij het grijze stofje twijfel ik tussen sjaal en truitje
 

 • Een fijn katoentje voor een hemdje voor Nand (en/of misschien een sjaal voor mezelf)
 • Een effen rode katoen (omdat die altijd wel van pas komt)
 • Een wit/blauw gestreepte tricot. Ik heb onze Nand al een Winokio alike tshirt beloofd.
 • Een dikkere bolletjes rekbare stof,  wordt waarschijnlijk een (kap) trui voor de jongensEn dit pareltje kocht ik om voor mezelf een rokje te maken, maar ik twijfelde nog een beetje. Toen ik het voor de foto samen legde met de super zachte teddy stof en de roze paspel kwam er snel een nieuw plan.


 • Eindelijk mijn teddy dekentje eindelijk pimpen, want die paspel is toevallig toch net lang genoeg en exact hetzelfde roos. En tussen al dat jongensspul hier mag ik mezelf af en toe een dosis roze gunnen.  
 • De teddy stof is niet te dik en super zacht. Perfect voor een zomerboeleke dat al onderweg is.


Ten slotte vond ik ook nog wat lintjes, paspel, knoopjes en boordstof, zonder plan maar die komen altijd wel van pas.
En zie, hier weer een raar kantje van mij. Mijn kleurige spullen moeten steeds gesorteerd worden in de volgorde van de regenboog. (anders krijg ik de kriebels)3 opmerkingen:

 1. Ooooh, dat fijne katoentje( rood-wit) ....nu heb ik natuurlijk spijt dat ik niet zaterdag ben teruggegaan!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad nog een van mijn favorieten, heb eigenlijk spijt dat ik er maar een metertje van heb gekocht.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...