Over Pieke Wieke


Pieke Wieke


Toen ik op zoek was naar een leuke blognaam had ik enkele eisen, hij moest vlot klinken, origineel maar vooral ook persoonlijk zijn. En passen bij mijn liefde voor zelf maken.
Zo kwam ik op Pieke Wieke, de koosnaam die mijn vader me ooit gaf. Hij gebruikt hem nog steeds, en telkens wanneer hij me zo noemt, hoor ik achterliggend een zweem van trots en warmte. Alsof hij zo zegt:"zelf gemaakt met liefde!"


Liefde voor mijn mannen

 

(in volgorde van "verschijning")


Mijn grootste man
Achter deze creatieve madam, staat gelukkig een begrijpende meneer ...
De liefde van mijn leven, mijn maatje en een super papa voor onze jongens. 
Eén die onder andere geboeid wordt door computer games, mooie wagens, voetbal en klassieke muziek. 
En hoewel hij als leeuw zijnde graag in de belangstelling staat, toch blijft hij blogsgewijs liever op de achtergrond.

Onze kleine man, Nand (juli 2010)
Ons eerste wonder. Het begin van een nieuw leven, een van verwondering, trots maar ook opofferingen. Maar vooral een leven met een naaikriebel.
Hij is zot van de brandweer en kapitein Winokio en speelt het liefst met zijn Lego. 
Weet goed wat hij wil, en vooral wat hij niet wil. Hij een echte knuffelbeer met soms een beetje 'brom'.
En natuurlijk zelfgemaakt met liefde.

Onze kleinste man, Arend (juni 2012)
Ons tweede wonder. Het zonneke in huis (behalve soms 's nachts)
Hij is zot van Hopla, kapitein Winokio, zijn grote broer en speelt het liefste met onze stereo :( 
Staat op zijn vrijheid, gaat graag op ontdekking uit, wil vooral al groot zijn maar heeft eigenlijk maar een klein hartje.
En natuurlijk ook zelfgemaakt met liefde!


Liefde voor creëren

Al van kinds af aan was creatief zijn al wat de klok sloeg. Zo vond ik de jeugdbeweging maar niks,  het liefste ging ik naar het knutselatelier. Mijn favoriete plek op een woensdag namiddag was de plaatselijke hobbywinkel. Stempelen, juwelen maken, knutselen met rubber, kaarten maken, 3D schilderijtjes, theezakjes vouwen, kruisjessteek, ... Aan hobby's geen gebrek.

Mijn voortgezette opleiding lag in de lijn van creatief zijn.  Ik startte mijn opleiding tot interieurarchtiect vooral om maquettes te mogen maken. En na vier jaar maquettes plakken haalde ik mijn diploma. 

Door het beginnen werken verdwenen mijn creatieve hobby's wat naar de achtergrond. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en starte ik met een avondopleiding grafische vormgeving. Daar genoot ik vier jaar van het knippen, plakken, schilderen, en andere manuele tecnieken. Ook kregen mijn photoshop- en illustratorskills de kans om zich wat beter te ontwikkelen. 
Mijn vijfde en laatste jaar begon ik echter niet. Ondertussen was ik mama geworden en er een nieuwe hobby kriebel mij te pakken had gekregen.

Een serieuse kriebel deze keer, de naaikriebel. Tijdens mijn zwangerschap haalde ik het in mijn hoofd dat ik een naaimachine wilde. Een bevlieging? Daar was ik niet zeker van, dus ik kocht me een goedkope naaimachine in de suppermarkt. Stelselmatig leerde ik mezelf naaien, in het begin met veel frustraties, maar beetje bij beter ging het vlotter. 

Een bevlieging bleek het niet te zijn. En vandaag kriebelt het nog steeds. Het kriebelt zelfs zo hard dat ik de stap heb gezet om mijn droom te verwezelijken, en zo mijn kriebel door te kunnen geven.
2 opmerkingen:

  1. Zo tof! Voor het eerst hoor ik Arend ergens anders dan bij mijn eigen oudste zoon. Leuk. En ons neefje heet Nand. De broers heten hier Loek en Bent. Mooie jongens heb jij zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Arend hoor je inderdaad niet zo veel. Loek en Bent, ook echt hele mooie namen.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...