maandag 2 december 2013

I pimped my Alex

Eigenlijk droom ik stiekem van een hele mooie grote, oude ladenkast. Met super veel lades en nog meer vakjes, om al mijn kleine spulletjes in te sorteren.
Maar eigenlijk heb ik daar niet de juiste plek voor, dus ben ik ook tevreden met een standaard versie (Alex) uit de grote Zweedse winkelketen.

Alle, tevreden, mits hier en daar een persoonlijke touch.
Mijn man krijgt er de kriebels van. Want sinds pinterest ben ik natuurlijk niet meer content met een standaard kast. Nee, dat is te gewoontjes.
Bij onze laatste kasten gebruikte ik behang op de achterwand om deze wat op te vrolijken. De grootste onzin volgens de meeste mannen die ze zagen (de binnenkant van de kast ziet ge toch niet). Een prachtige vonst volgens alle vrouwelijke bewonderaars. En voor mij, net dat beetje meer, en telkens een glimlach op mijn gezicht als ik de kast open doe.

Dus ook mijn nieuw ladenkastje moest er aan geloven. Al maakte ik het me deze keer niet echt makkelijk en koos ik voor stof aan de binnenzijde van de lades. De bodemplaten werden met verdunde boekbinderslijm ingesmeerd, en daarop werd de stof gelegd. Goed wrijven en dan de stof ook nog eens met lijm insmeren. Bij de meeste stukken ging het goed, al waren er hier en daar een paar blaasjes. Toch ben ik heel blij met het resultaat.

Het stofje is er eentje uit mijn eigen winkel (nog geen eigen ontwerp). Voor wie al eens een kijkje wil nemen, dat kan op Facebook.

Stof: uit mijn winkelkast Pieke Wieke.

Om het kastje wat meer handelbaar te maken, monteerde ik aan de twee zijkanten een groot handvat. Handig om het kastje te verplaatsen, maar ook om bijvoorbeeld een stofje over te hangen.


En dan tenslotte vind ik het ook leuk om dingen te labelen. Maar op dat gebied heb ik altijd een beetje schrik om definitieve keuze's te maken. Daarom bedacht ik een systeem om mijn labels makkelijk te kunnen vervangen. 
Daarvoor gebruikte ik van die kleine zelfklevende plastieken vakjes die je kan kopen om een visitekaartje in te steken. Daar sneed ik dan een stukje af en kleefde die op mijn frontjes. Dan printte ik labeltjes af op gewoon papier en stak die in de vakjes. Voila, zo is alles netjes gelabeld, en vooral ook makkelijk aanpasbaar.
 Aaaah, van die kleine extra's daar kan ik nu zo blij van worden.
30 opmerkingen:

 1. Ik heb zo'n mooie, grote, oude ladenkast, waar jij van droomt. Nog volledig in ruw hout. Ik was meteen verkocht toen ik ze zag tijdens de lokale garageverkoop eerder dit jaar. Alleen is ze momenteel nog altijd kaal en bijna leeg. Ik heb de tijd nog niet gevonden ze om ze zo mooi op te dirken als wat jij hier met jouw ladenkast gedaan hebt en om ze op te vullen. Maar jij geeft me nu wel inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ben ik eigenlijk wel een beetje jaloers hoor. Het zal me waarschijnlijk ook niet lukken om aan de verleiding te weerstaan wanneer ik er toch ooit een tegen kom.

   Verwijderen
 2. Hij is heeeel leuk! Gelijk een idee om die op mijn kamertje te gaan neerzetten. Alleen dat werk om stofjes op de bodem te plakken, dat laat ik dan maar aan mij voorbij gaan denk ik ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Het zal nog niet, ze zouden bij het inschrijven een waarschuwing moeten zetten. "Pas op je inschrijven heeft een ingrijpende invloed op je tijdsbesef en het realiteits besef!" :)

   Verwijderen
 4. heel mooi! helemaal in stijl met je blog en atelier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi!!! Mijn vriend - die stilaan een punthoofd krijgt van mijn gepinterest en al mijn ideetjes voor het nieuwe huis - gaf me deze link, hij had die via facebook gevonden en zo kwam ik bij je blog terecht. Vanaf nu ga ik je blijven volgen, superleuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom op mijn blog. Wel lief dat je vriend dan toch de link doorstuurde.

   Verwijderen
 6. dit is toch veeeeeeeeel leuker dan een gewone witte kast, no matter what de mannen zeggen! handig idee voor die labeltjes, had al over hetzelfde probleem nagedacht, bij deze is het opgelost :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte het idee ook voor mijn opbergdozen. heel handig en ook mooi.

   Verwijderen
 7. Een prachtig gepimpte ladekast! Hier werden ook al een paar kasten aangepakt en zo'n mooie binnenkant vind ik een must.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waw, helemaal mijn ding! Prachtig gemaakt!!
  Ps haal je de sjabloontjes voor je labels van het internet? Zo mooie kleuren!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ik maak die zelf. Patroontjes tekenen en layouten is nu eenmaal iets wat ik heel graag doe.

   Verwijderen
 9. Oh, heel mooi, wat inspirerend!!! Als je er geen bezwaar tegen hebt, ga ik dit na-apen.
  Heb net een nieuwe machine gekocht met veel materiaal en dat moet ik toch ergens in kwijt hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe maar gerust hoor, hoe meer mensen ik kan inspireren, hoe leuker ik het vind!

   Verwijderen
 10. Heel erg knap, weer een inspiratiebron rijker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super super, ik zette ook twee Alex'jes in mijn naaihoek en ben op zoek naar van die verdeelbakjes voor erin. En wat zie ik op jouw foto? Juist ja, zo'n bakjes! Kan je me zeggen waar je die haalde? Want diegene die ik vind zijn telkens te hoog voor deze lades... Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bakjes vond ik een tijdje geleden bij blokker. Maar spijtig genoeg passen er net geen 2 naast elkaar.

   Verwijderen
  2. Dankjewel, ik denk dat ik eens langs Blokker passeer dan morgen...

   Verwijderen
 12. Whaw zo een zou ik ook wel willen ... Want wat heb je veel spullen als je naait ... Ben ook aan de opruim ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Supertof gedaan! Zo'n grote kast, daar zit ik ook op te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superidee!!
  Ik heb dus jaren geleden zo'n oude ladenkast (met allemaal verschillende grote en kleine lades) gehad en zomaar weggedaan hè....spijt als haren op mijn hoofd nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk idee! Laat die mannen gewoon maar doen. Zolang wij er maar blij van worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schooooon ! Ik vind het echt tof :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...