maandag 25 november 2013

Hemd + broek = Jacob

Er wordt weer druk gerecykleerd in blogland. Dat hebben we natuurlijk aan Boomie te danken. En ook al recykleerde ik al regelmatig iets. Het is de eerste keer dat ik tijdens de recykleerweken doe.

Eerder maakte ik van een hemd al een broek, en van een broek al een Jacob. Deze keer had ik nog een oude jeans liggen, en een flanellen hemd. Genoeg stof voor een lekker warm gevoerde Jacob. Lang zal dat recycleren van lange broeken niet meer kunnen duren vrees ik, want een 104 is toch al best wat puzzelen.


Gerecycleerde JacobDeze keer deed ik wel enkele aanpassingen aan het orginele patroon. Ik maakte het iets hoger en de broeksband wat breder. Ja onze zoon heeft weinig poep en lijdt regelmatig aan het bouwvakkers-spaarpot syndroom.
Daarbij komt nog eens dat zijn papa hem heeft gezegd dat hij zijn broek niet te hoog mag optrekken, dus hier loopt er regelmatig een met zijn broek half over zijn billen en de boxershort volledig in het zicht. (ik had gehoopt dat ik daar nog 10 jaar van gespaard zou blijven, maar niet dus)
Ik ben benieuwd of de hogere broeksband gaat helpen :)

De doorgestikte plooi heb ik ook weg gelaten, kwestie van wat meer variatie te brengen in de garderobe. Met de flannel heb ik de volledige broek gevoerd, en maakte ik aan de zakken ook een klein randje. De voering maakte ik meteen vast aan de jeansstof bij het overlocken van de randen.

Ook zin om een Jacobbroek te maken? Er zijn nog plekjes vrij in de workshops van nu zaterdag 30 november en vrijadag 29 december.

De problemen met de link naar mijn workshoppagina zouden nu ook opgelost moeten zijn. Das toch een gerief zo een IT-er in huis :)

19 opmerkingen:

 1. Love these, especially the red topstitching. Great job!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gerecykleerd, zo schoon afgewerkt jom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan! En o, zo'n gevoerde broek, dat zou ik ook wel willen leren, maar jij woont nu niet bepaald bij mij in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim bedacht met die flanel!!
  Leuk broekje hoor. En inderdaad, 104 is niet meer makkelijk.. Ik ben aan het puzzelen met een rok maat 46 maar het lukt net niet om daar uit te maken wat ik wil.. Damn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Een IT-er in huis kan heeeeeel handig zijn.. Ik weet er alles van ;)

   Verwijderen
 6. Mooi en dat ziet er zo professioneel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi! dat detail van flanel aan de zak: geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's echt een toffe broek! Schoon staaltje recyclage.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super gelukt!
  Je zegt dat je de voering meteen bij het overlocken van de randen mee hebt vastgenaaid. Hoe komt het dan dat je nergens de overlock naad ziet? Kan je het mischien heel even uit de doeken doen, want ik wil dat ook een zo proberen, zonder 2 aparte broeken te moeten maken en dan in mekaar steken.
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je goed ziet zie je de overlocksteken wel. Bij die ruit valt dat natuurlijk niet zo op. Enkel bij de broeksband zie je niets wanneer je deze verwerkt zoals in de handleiding. Het enig dat ik daar anders deed is de broeksband uit 2 delen maken.
  Op zich stoort de overlocksteek niet hoor, wanneer je een gewone versie maakt heb je aan de binnenzijde ook zichtbare stiksels.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...