zondag 10 augustus 2014

Lezen op eigen risico!

Ik heb een rare kronkel...

Waar ik voor ons interieur meestal voor sobere tinten kies. Zoekt mijn liefde voor kleurtjes en motiefjes toch steeds een weg.

Mijn man verklaart mij voor gek, maar ondertussen heeft hij er zich al bij neer gelegd.

Elke nieuwe kast die bij ons in elkaar wordt gestoken, krijgt een vrolijk, eigen accentje.

Het begon met onze dressing. Ik werd verliefd op een behangpapier en wilde kost wat kost het achterpaneel van de kast er mee bekleden. Resultaat, het gevoel dat je in een boetiekje staat wanneer je je kleren kiest.


Dan moest de kast in mijn atelier er aan geloven. Weken werd er gezocht naar het perfecte motiefje. En over het feit dat het behangpapier duurder is als de kasten zelf, daar zal ik maar over zwijgen. Maar weer een super resultaat. En steevast een glimlach als ik de kast open doe.Wat later viel ik mijn nieuwe ladenkast aan met boekbinderslijm en stof. Het resultaat is niet helemaal perfect, maar toch weer een portie verstopte vrolijkheid.Een nieuwe boekenkast? De perfecte gelegenheid om eens het op maat geprint papier van Spoonflower te proberen. De combinatie met de vliesofix bezorgde me bij de bevestiging ervan veel gevloek. Maar dat vergat ik snel door het vrolijke resultaat.
En je raadt het al! Ook de nieuwe speelgoedkast mocht er aan geloven...Natuurlijk ook de nieuwe nachtkastjes... Deze keer maakte ik het me makkelijk. Met de folie van Lola, die in de goodiebag zat van dit evenement. Eerlijk gezegd, werkte dat echt super makkelijk.Wie me volgt op Instagram zal het ook al gezien hebben. Mijn laatste aanval van "patroonpimpen" kreeg ik bij mijn winkeltoog. Eerlijk gezegd vind ik daar het resultaat het allermooiste.

Wil je het ook eens proberen? Dan moet ik je wel waarschuwen:
- Het is uiterst verslavend!
- En het proces komt standaard met het nodige gesukkel en gevloek.
- Het vraagt veel tijd, vooral het kiezen van het perfecte patroon.
- Het overgrote mannelijke deel van de bevolking verklaart je volledig voor gek.

Maar geloof mij, het is het waard!


24 opmerkingen:

 1. Het is duidelijk: jij hebt er iets mee ;) als ik ooit zelf pimptoestanden wil proberen dan weet ik de specialist te vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw! wat leuk, het kriebelt hier ook al!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, dat is heel leuk. Ik ga mijn man niet kunnen overtuigen, misschien later. of op een feestelijk (licht dronken)momentje hihi. Ik heb al het idee voor de kasten in de kinderkamers. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik steek zelf de kasten in elkaar, dus meestal weet hij het pas als ze klaar zijn of als ik even zijn hulp nodig heb :)

   Verwijderen
 4. Staat hier ook nog op het programma maar ik durf er niet goed aan beginnen. Koudwatervrees;) Maar als ik jou resultaat zie krijg ik toch wat moed om het ook een kans te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ben ik inderdaad ook van plan met Lola's nieuwe kast (die nog gevonden en gekocht moet worden btw). Buitenkant verven en binnenkant behangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij weet al dat ik fan ben van al je 'pimping' :-)
  Gewoon super!
  Gebruik je dan behangerslijm?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hangt van de toepassing af, voor het behang gebruikte ik behangerslijm. Voor stof en het spoonflower-papier vliesofix.

   Verwijderen
 7. hihi, niets aantrekken van de mannelijke helft van de bevolking, het ziet er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er echt super uit! Je wordt instant vrolijk als je zo'n kastje opentrekt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig, wat ziet dat er supervrolijk uit allemaal! *voegt idee toe aan oneindig lange to-do-lijst*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk die achterwanden zo bekleed en laat je man maar ... zeggen,niets van aantrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt leuk! Vrees dat ik daar niet genoeg geduld voor heb ;o)
  Dus ga ik meegenieten van jouw foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd verrassend leuk om zo'n aangeklede lade open te doen!
  Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu weet ik wat te doen met al die mooie reststukken behang! Mijn hobbykasten pimpen! Die zijn daar uitermate geschikt voor. Ik voel de kriebels al!
  Liefs Ivon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi gedaan! Ik begon bescheiden met de plakfolie van Lola.... voor een dienblad... en vond dat al een heel gepruts... dus zo'n projecten staan verder niet meteen op de planning...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het super, maar vrees dat ik er noch het geduld, noch de skills voor heb. Al kriebelt het wel om onze dressing in het nieuwe huis een beurt te geven!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...