maandag 5 mei 2014

We zijn weer terug ...

We hebben hectische maanden achter de rug, de (web)winkel, de workshops, de kinderen en het huishouden. Ze vroegen allemaal veel energie. Niets wat niet met plezier gedaan word (van die eerste drie toch). Maar toch. Het was tijd om de stekker er even uit te trekken.

Wij hebben hier zo elk onze hobby, dus ging ik op naaiweekend (ja ook ik ben een ge(s)tikt wijf). En hij ging naar een event van van zijn favoriete computergame. Niet zo gek verschillend of toch ...

  • 19 toffe naai madammen versus een 1200 tal toffe (meestal toch) computernerds
  • Westmalle versus Reykjavik
  • Een gezellig weekendhuisje (Remise) versus een hyper moderen conferentiehal (Harpa)
  • Alleen maar vrouwen versus bijna alleen maar mannen (of toch bijna)
  • Meneer mocht niet mee versus deze mevrouw mocht wel mee :)

Zo kwam het dus dat de jongens voor een weekje werden achtergelaten in de goede handen van de grootouders. En wij er op uit trokken voor een weekje we/me-time.

Neen, ik ging echt niet mee naar het game event, want daar zou ik evenveel aan hebben als mijn man die een heel weekend achter een naaimachine zou zitten :)

Maar dit deed ik wel:
  • Een dagtrip met meneer, we wandelden op een gletsjer, bekeken watervallen, hadden het koudste strandbezoek ever, keken naar vulkanen in de verte, ontmoetten de IJlandse paarden, ...
  • Samen met meneer dobberen in het warme water van de Blue Lagoon
  • Enkele dagen tijd nemen voor mezelf. Om te kuieren door de straten van Reykjavik, te shoppen , te slapen, te eten, te tekenen, te lezen, te ontwerpen, in alle rust te douchen, te niksen ... Om dus helemaal op te laden.



Tijdens mijn zoektocht naar het perfecte souvenir voor onze jongens, ontdekte ik een nieuwe winkel (althans, voor mij toch). Een Scandinavische tegenhanger van Hema : Tiger . Toen ik later begon te googelen, zag ik dat deze dus ook vestigingen heeft in BelgiĆ«, ik moet dus dringend meer buiten gaan komen. Maar dat neemt niet weg dat ik helemaal fan ben. Mooie prints, leuke spullen in vrolijke kleurtjes, en betaalbare prijzen. Ik kocht mezelf dus een hele collectie souvenirs.

een vrolijk theepotje, opbergdozen, en twee keukenhanddoeken (of lappen stof ;) )

twee schetsboekjes, grote enveloppen, en dezelfde keukenhanddoeken

een schetsboekje, toffe stickertjes, de leukste papieren zakdoekjes die ik ooit zag (nee ik ga daar mijn neus niet in snuiten) een boekje met kleurrijke post-itjes, een Pieke Wieke rekenmachientje, en paperclips in de vorm van een hartje en een kapstok.


zelfs van het zijdepapier waarmee de theepot werd ingepakt wordt ik vrolijk

een orgineel souvenir voor de jongens, goedgekeurd en al uitgebreid getest

en zelfs de zakjes zijn vrolijk ...


Ik kwam ook naar huis met een nieuwe hobby, handlettering ...

mijn eerste resultaat, er moet nog veel geoefend worden

En speciaal voor de genen die tot onderaan dit bericht zijn geraakt, een kleine give-away. Ik was helemaal fan van de vogelprint op de producten bij Tiger. Dus ik kocht meteen 2 schetsboeken, eentje voor mezelf en eentje om weg te geven.



Laat me even weten welk woord jij er in zou schrijven en misschien komt dat leuke vogeltje dan naar jou toe gevlogen. 
Mee doen kan tot nu zondag.






44 opmerkingen:

  1. Ooodat zijn inderdaad leuke vogeltjes. Altijd al fan geweest van Scandinavische stijl en ook van de Hema. Ook ik kende deze winkel niet, maar nu ga ik hem zeker opzoeken! ik dacht even dat dat zijdepapier een stofje was,jammer.

    Ik zou in dit boek op de eerste pagina de naam van mijn 3 maand oude petekind zetten. Ik heb nog steeds niets mooi of geschikt genoeg gevonden om zijn geboortekaartje,foto's en toekomstige herinneringen van ons samen, in te bewaren. Gezien vogels ook het thema van zijn kaartje waren,lijkt dit mij ideaal.

    Ik heb nog maar net jouw stofjescollectie ontdekt en ik ben er helemaal weg van. Ik kom binnenkort zeker nog langs voor een nieuwe voorraad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sofie ruysschaert5 mei 2014 om 14:38

    Heel mooi! Ik zou het woord 'happiness' er als eerste inschrijven...pure happiness als ik nr mijn drie guitige dochters en lieve man kijk...:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou er de naam van mijn toekomstig (binnen twee maanden is het zo ver!) dochtertje inzetten en er de stappen die ze zet nauwkeurig in bijhouden.

    Ik zoek ook zeker die nieuwe winkel eens op !

    Groetjes

    Noke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooh, spannend, ik ben benieuwd :)

      Blijkbaar is er een winkel van in het shoppingcenter van Wijnegem. Nog niet gezien daar, maar zeker en vast de moeite.

      Verwijderen
  4. leuk zeg...tiger (begint direct te googlen ;-) )
    ik heb nu een saai schriftje waar mn kids hun typische kleuteruitspraken worden ingeschreven...dit schriftje zou er perfect voor zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben eigenlijk geen reizigerstype, maar deze foto's zou ik toch eens in het echt willen zien ... Wie weet, ooit ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het ook nooit gedacht om daar verzeild te raken, maar des te meer een aangename verrassing.

      Verwijderen
  6. Ik ben eigenlijk geen reizigerstype, maar deze foto's zou ik toch eens in het echt willen zien ... Wie weet, ooit ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij zou ik er "Kamp 2014 - Clervaux" als eerste inschrijven.
    Zo'n vrolijk boekje mag met veel vrolijkheid gevuld worden door alle leden/leiding/kookploeg die mee gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt ontzettend leuk, beetje tekenen, beetje kuieren,... Daar heb ik precies ook nood aan! Wat ik in het boekje zou schrijven? Mijn eigen naam! Want indien ik het win, wordt het van mij, en van mij alleen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aha, Flying Tiger :-)) Ik ben al hƩƩƩl lang fan, al van toen ik er speciaal voor naar Nederland moest (en da's nog niet zo lang geleden, hoor). Dus doe ik graag mee met deze give-away --> schriftjes, daar kan een mens toch nooit genoeg van hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw! Klinkt zalig zo'n little get away! Mooie foto's ook!

    Ik zou Jools en Ellis schrijven en er een scrapboek van maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ooh, ik had de boekjes net gepind! Groot mijn verbazing dat je die weggeeft zeg, ik zou er bijna niet eens iets in durven schrijven. Ik wil al heel lang wat eigen kinderkleding ontwerpen, dat zou mooi in dit boekje kunnen, inspirerend genoeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb de winkel net opgezocht, heel leuk! Ik zou er 'planner' inschrijven. Omdat ik op dit moment echt wel nood heb aan een planning (met mijn stage en examens in aantocht), en momenteel doe ik dit gewoon op een los cursusblaadje. Het zou dus heel welkom zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lijkt me een heerlijk reisje! In het boekje zou "juf Liesbeth" mogen, Een leuke cadeau voor de jij van Tokke.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk,mag ik meedoen?
    "Vrolijke citaten van mijn lieve jongens" zou er leuk instaan

    BeantwoordenVerwijderen
  15. In mijn studententijd woonde ik een aantal maanden in Reykjavik. Wat een heerlijke stad! Ook ik kon me goed vermaken in Tiger. Ik kreeg net een berichtje dat de stofjes uit je webshop zijn opgestuurd. Ik heb nu al zin in de post die ik binnenkort krijg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh leuk zeg, mijn boekje zou de titel "Dreams" krijgen en ik zou er al mijn ideeƫn in kunnen opschrijven en tekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw, die natuurfoto's! Ik wil precies ook eens naar Ijsland!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Alle ideeƫn en sketches voor een te veel aan naaiprojectjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuk schriftje: ik zou op de 1e blz zetten: mijn hersenspinsels.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke spulletjes daar! Toch ook eens internet afsnuisteren voor de vlaamse Tiger.
    Wat ik erin zou zetten of mee zou doen: kadootje voor dochterlief die heel erg van tekenen houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Supermooi! En hƩƩl gevaarlijk als er hier eentje in de buurt zou zijn!
    Ik zou in ieder geval de titel "Warhoofdjes" in het boekje zetten. Omdat zoonlief (3j) ongelooflijk zotte dingen kan vertellen en de vreemdste redeneringen kan maken :) Ook als de dochter kan praten zullen haar warhoofdjes erbij komen te staan. Een leuke herinnering voor later!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mijn idee was weinig origineel, maar ik zou het voorlopig nog even in een doos bewaren. Namelijk de doos waarin alle spulletjes zitten die ik al zorgvuldig voor een tweede kindje bijeen heb gezocht. Niet dat ik al weer zwanger ben, maar je kan nooit vroeg genoeg beginnen hamsteren zeker? Zo heb ik dan al een schriftje klaar om alle mooie herinneringen in te verzamelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik zou er dit in schrijven: Ideeƫn,want ik ben nog maar van april aan het naaien en mijn hoofd loopt af en toe over van de ideeƫn die ik zie,wil maken en nog niet kan maken,In dat leuke boekje zou ik dat allemaal kunnen tekenen,verwoorden of uitleggen tot de tijd rijp is om er aan te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik schrijf het woord 'vrijheid'.. In de zin van; de grenzeloze creativiteit van de verbeelding die voor mij de ultieme vrijheid betekend.. Te lyrisch mss? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik zou de naam van mijn dochtertje er in schrijven en als dagboek van haar 2de levensjaar gebruiken. Haar boek van haar eerste jaar komt volgende week aan zijn einde met haar verjaardag dus het zou een super verjaardagscadeautje zijn voor haar op 12 mei.

    Tiger wordt hier direct uitgeplozen want hema is totaly my thing alsook scandinavische dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. mooooooooooooooi
    ik zou er de naam van mijn dochtertje inzetten
    prachtig roze schrift voor een prachtig roze meisje

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super! En een vestiging in het Shopping Center? Nooit gezien...?
    Ik waag ook graag een kansje, ik zou er mijn 'bestellingen' boekje van kunnen maken als ik ooit eindelijk handgemaakte spulletjes ga verkopen... Nog wat moed verzamelen eerst...

    BeantwoordenVerwijderen
  28. In Sint Niklaas is er ook eentje in het shoppingcenter, zalige winkel. Ik moet me echt tegenhouden om niet heel de shop leeg te kopen! Dit boekje zou leuk zijn voor mijn Petekindje, ik zou er dan allemaal dingen in schrijven dat ik haar ooit wil vertellen en waarschijnlijk zal vergeten te vertellen, zodat ik het aan haar kan (laten) geven op een belangrijk moment in haar leven zodat ze weet dat ik er altijd voor haar zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een mooie spulletjes !!
    Ik zou er "genieten" inschrijven, iets wat ik soms te weinig doe...

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Heel leuk, ik kom hier voor 't eerst en al meteen een give away!
    Ik dacht aan "hersenkronkeljes" voor in het boek.
    groetjes,

    Nathalie Teirlinck (nteirlinck@hotmail.com)
    Je weet maar nooit he... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik zou er elke dag een klein zinnetje in schijven. Leuk verslag van een leuk tripje! Tot zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Oh heerlijk zo wat me-time! Daar heb ik ook wel zin in. Maar met 3 kleine kindjes in huis zit dat er nog niet echt in vrees ik... maar ik moet voorlopig nog niet gaan werken en dat is ook al heel veel ;-).

    Wat een leuk boekje! Ik zou er 'Inspiratie' in schrijven...

    Groetjes uit Leuven
    Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik zou er zonder twijfel 'carpe diem' oftewel 'pluk de dag' in schrijven! De laatste jaren mijn favoriete lijfspreuk!
    Lieve groet,
    Victorine

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Zo'n mooi schetsboekje ! Ik zou er "hoopvol" in schrijven, en het aan oudste dochtertje geven om haar vele angsten op te schrijven. Ze moet namelijk telkens opschrijven wanneer en waarvoor ze zoveel angsten heeft, om het dan makkelijker bespreekbaar te maken met de psychologe...
    'n vrolijk groetje,
    sneksniltje

    BeantwoordenVerwijderen
  35. O, ik dacht: dat schetsboek wil ik ook en dan blijk j er eentje weg te geven... Ik voel me dus geroepen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Oh en welk woord... (Ik was te snel :))... Ik zou er mijn drie favoriete woorden inschrijven (tijd om kalligrafieskills van lang geleden nog eens te oefenen) verspreid over het schriftje. Allereerst 'glimlach' en daar kan vanalles achter getekend, geplakt, genoteerd worden... Ten tweede 'knipoog' met evidente en minder evidente woorden achter en ten derde: 'goesting'... Met dingen vol goesting om ze te maken, te ontwerpen, op te eten... 3 favoriete Nederlandse woorden die mijn taaluniversum verrijken en ervoor zorgen dat mijn fantasie geprikkeld wordt... Die in zo'n mooi schriftje...

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Dat leuke weekend ligt ondertussen al 2 weken achter ons en het lijkt nog altijd alsof het gisteren was. Bedankt voor de snelle service van de webshop en leuk je te leren kennen! Hopelijk tot een volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Prachtige foto's! Ik had ook nog nooit van Tiger gehoord. (Schaam, schaam, ...) Dus, bedankt voor de tip!

    Natuurlijk doe ik ook mee met de give-away. Ik zou er "Bucket List" inschrijven. Om alle dingen in op te sommen die ik nog graag zou willen doen tijdens mijn leven. (Leuk om te plannen en af te vinken.)

    BeantwoordenVerwijderen
  40. hier ook eentje die de Tiger tot nu toe niet kende ;)

    ik doe ook nog graag mee met de giveaway. Ik zou er "Mijn tuin" in schrijven. Omdat we nog maar net een gewone tuin en ene moestuin zelf wat aangelegd hebben, en we nog heel wat te leren hebben op dat gebied, daar zouden dan alle tips and tricks in komen te staan

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik die heel graag mee. En ik hou van het woord "Freedom"

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...