dinsdag 18 februari 2014

Over gele mannetjes en pantoffels

Met twee jongens in huis was het logisch. Op een dag zouden er hier een invasie gebeuren. Niet in een keer, maar zo geleidelijk zo. Het begint met één geel mannetje dat wat kleine blokjes mee neemt. En het eindigt met een heel leger gele mannetjes, ontelbaar veel blokjes en kleine stukjes, overal kleine stukjes.
Nu klagen wij (nog) niet hoor. Zowel mijn man als ik sloten onze oude liefde graag terug in onze armen. Uren dagen, weken, hebben wij als kind gebouwd, gespeeld, afgebroken, gezocht, ...

Onze Nand is ondertussen ook gebeten door het blokjes virus. Dagen zit hij aan tafel met zijn gele vriendjes, blokjes en plannetjes. Een paar maand geleden mocht hij voor het eerst met zijn eigen spaarcentjes iets kopen. Hij koos een heuse reddingshelicopter. >Dat was het begin van de invasie.

Sindsdien kwamen de Sint, Kerst, en de nieuwjaarsbrief voorbij. Zo werd ons huis langzaam aan ingepalmd door kleine gele mannetjes. (zelfs onze slaapkamer is niet veilig meer, want de grote man werd ook terug gebeten door het virus)

Ik begon me net wat zorgen te maken. Onze Nand denkt, droomt, leeft Lego. Hij zet, als 3,5 jarige vlot bouwdozen voor 7 jarigen in elkaar. Als afwisseling leest hij de bouwplannen opnieuw en opnieuw. Hij kijkt op zijn ingebeelde laptop naar ingebeelde Lego filmpjes op youtube (jij mag wel meekijken hoor mama). Zijn favoriete boek is de Lego cataloog. En hij heeft hele verlanglijstjes in zijn hoofd zitten, genog om de eerste 10 jaar niet meer naar een cadeau te moeten zoeken.

Dus dacht ik deze morgen even serieus te scoren met zijn nieuwe geflockte pantoffels.

Flockfolie: Pieke Wieke


En wat zegt meneertje als hij ze ziet staan? Kijk mama, pantoffels met robotjes!
Gelukkig. Misschien is hij dan nog niet zo "geobsedeerd" als we denken.

17 opmerkingen:

 1. :-) ze zijn superleuk! Heel accuraat met zijn naam in het legolettertype, maar misschien niet herkenbaar omdat 't geen 'gele mannetjes' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi typisch
  maar ze zijn wel heel geslaagd! idd misschien volgende keer in't geel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk! Deze moet ik onthouden voor als de lego-invasie onder mijn jongens begint :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. das geslaagd :-)
  ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster blog award, volgens de "spelregels" had je wel te veel volgers, maar ik lees hier zo graag mee, dat ik het mij niet kon laten :-)
  groetjes
  heidi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de nominatie. Jou blog is ook altijjd heel leuk om te bezoeken. De Liebster award had ik al een gekregen, dus verwijs ik graag naar mijn vroegere post : http://piekewieke.blogspot.be/2013/06/dit-is-niet-mijn-ding.html

   Verwijderen
 5. Heerlijk! Onze kinders zijn niet zo'n bouwers, maar ik blijf hopen dat het er ooit van komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ;-)
  Maar ze zijn wel mooi die pantoffels!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig!
  Heel tof ook zijn naam in het Lego lettertype.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier was het net zo. Mijn 2 zonen waren net zo'n reuzefans. Elke verjaardag, sint of nieuwjaar kwamen er nieuwe gele mannetjes. We gingen zelfs naar Legoland in Denemarken. En plots was het helemaal gedaan (ze waren wel al 13 en 15 intussen). En hier liggen ze nu: de bergen Harry Potters en Star Wars legomannetjes. (Hopelijk komen er ook ooit enthousiaste kleinkinderen, ik kan het niet over mijn hart krijgen om die mooie lego's weg te doen ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar zie ne keer hoe leuk!!! hier ook lego fans!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan wil een moeder nog eens scoren ... ;)
  Superleuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. superleuk hier is het invasie van de lego friends, de andere zullen wel volgen als broer grootgenoeg is

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tof! geen verloren turnpantoffels meer :) en die gele mannetjes... hier zijn ze alvast verslaafd aan de peuterversie ervan, uuuuren bouwplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oooh, super tof!! Hier ook gepimpte turnpantoffels, zo vallen ze op in de massa :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk ideetje! Ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...