woensdag 12 juni 2013

Arends verjaardagsweek: De doopsuiker, kleine give away

En in het midden van zijn veraardagsweek; zijn verjaardag.
Al een jaar kunnen wij genieten van een guitig, vrolijk ventje dat graag op ontdekking uit gaat en goed weet wat hij wil. Ons kleine zonnetje in huis.


Naast het geboortekaartje, maakte ik de doopsuiker ook helemaal zelf, natuurlijk ook in het ridder thema.


Ik naaide heel veel zakjes, en omdat ik op internet nergens een gepaste handleiding vond voor eenvoudige doopsuikerzakjes bedacht ik er zelf.
De doopsuikerzakjes voor volwassenen werden dichtgeknoopt met een lintje dat ik mee vast stikte in de naad. Zonder strikje, dat is eenvoudiger en past ook meer ik het stoere thema. De arend werd op het zakje gestreken met flexfolie. De naam kwam op een vlaggetje dat ik in het zakje stak. Zelfs de stokjes van de vlaggetjes kleurde ik zelf zodat alles mooi bij elkaar zou passen.Voor de kinderen maakte ik knikkerzakjes, in een buidelvorm. Ook hiervoor bedacht ik mijn eigen modelletje en manier om het lint in te verwerken. De arend werd met flockfolie erop gezet. En de zakjes werden nog eens extra dicht gehouden door een eenvoudig labeltje met zijn naam erop. Ik wilde de zakjes voor de ontvanger bruikbaar maken, en koos er bewust voor om de naam niet op het zakje te zetten.Als tractatiezak voor op het werk maakte ik een enkele grote versies van de kinderzakjes en vulde die met chocolade munten. Dat vond ik wel in het thema passen.

Ik ben nog van plan van allebei de zakjes een handleidingetje uit te schrijven, maar voorlopig kan ik een van jullie al blij maken met een resterend knikkerzakje met inhoud. (nee, geen suikerbonen, die snoepte ik zelf al op, maar wel iets anders leuks)

Laat hier een berichtje met de naam van de persoon voor wie je het zakje wil winnen, dan flock ik die er nog even op voor het zakje op de post gaat.29 opmerkingen:

 1. Lijkt me een heel leuke verrassing voor de nieuwe pleegzoon.....de naam kan ik helaas niet publiek vermelden ( geheimhouding weet je wel!)
  Maar als hij het leuke zakje krijgt, dan stuur ik je de naam wel door in een privé-berichtje!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kapoen wordt volgende maand 5 en hij is helemaal gek van ridders en kastelen. Op zijn schild staat net zo'n arend! Hij zou dit een superleuk cadeautje vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou dit voor de zoon van een vriendin wel willen winnen! Ik zoek al een tijdje iets om te geven en denk dat hij dit wel leuk zou vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Amai, je hebt er serieus je werk van gemaakt, wat een mooi resultaat. Op 10 juli is hier een stoere ridder jarig, dit zou een leuk cadeautje zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super deze thema rond je zoon. Ik zou het graag voor mijn oudste willen. Zijn naam is ook een riddernaam dus past eigenlijk ook best;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi! Wij hadden ook een 'draak met ridder' thema bij de geboorte van mijn zoontje :-). Als ik zou winnen mag de naam Finn op het zakje komen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat mooi! Alles op elkaar afgestemd! Voor mijn oudste zou dit helemaal super zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dan moet wel wat tijd hebben gekost. Heel leuk gedaan allemaal!
  Oze Matt zou erg blij worden met zo'n zakje, dus we dingen graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Qua tijd had ik me een beetje mispakt ja. Vooral bij de knikkerzakjes van de kinderen, die zijn volledig met voering, dus dubbel zo veel werk.

   Verwijderen
  3. Ziet er super knap uit! Zo'n zelfgemaakte doopsuiker heeft toch altijd dat tikkeltje meer. Mijn zoontje Lars zou wel blij zijn met een presentje. :-)

   Verwijderen
 9. Zo'n heel thema is geweldig. Had ikzelf maar zo iets gedaan ... Te laat hè. Ik schuif graag mee aan. Zo'n volledig jongenszakje zou hier goed van pas komen. Nu loopt Leon met de roze zakjes van de zus rond. Ik denk dus dat er hier een kleine jongen heel blij mee zou zijn.
  Nog veel plezier deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waauw, knap gedaan! Je hebt er nogal werk ingestoken!
  Ik doe graag mee voor het leuke zakje, een ideaal kadootje voor zoontje Luiz!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een vriendin gaat binnekort bevallen van een jongetje... Ideaal voor zo'n ventje (en de ouders).
  Helaas ben ik nog niet op de hoogte van de naam..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat mijn jongste zoon dat wel leuk zou vinden, zo'n stoer zakje om zijn vondsten in op te bergen !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi gedaan dat kaartje en al de rest. Toch zeker verslaafd aan naaien. Daar moet je niet over twijfelen. Ben je trouwens grafisch vormgeefster of heb je gewoon talent? M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van opleiding ben ik interieurarchitecte (lap nu zijn de verwachtingen extra hoog voor de post over zijn kamertje ;) ) Maar ik heb ook 4 jaar een avondopleiding gevolgd in grafische vormgeving? En misschien ook talent? Ik hou vooral van mooie dingen maken...

   Verwijderen
 14. Hey hey, ik ken ook wel een jongetje dat daar heel blij mee zou zijn. Zijn naam is Tristan (bijna 3 jaar) en hij is het zoontje van goede vrienden :) Bij deze waag ik dus ook mijn kans!
  Trouwens, goe bezig! Supermooie blog met superleuke creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie doopsuiker!!
  Ik zou er mijn dochter blij mee willen maken. We zijn volop bezig met de potjestraining en het zou een mooie beloning zijn als ik er thuis snoepjes zou indoen en zij er elke keer eentje uit mag nemen als ze op het potje is geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zeer geslaagd als geheel! Wat ik me meteen afvroeg: heb je die flockfolie allemaal handmatig uitgeknipt?
  Als ik het zakje win, dan geef ik je de naam ook door per mail.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, zo zot ben ik net niet :) . Voor de flock folie heb ik toen de tijd uitgetrokken om mijn snijplotter uit te testen.

   Verwijderen
 17. Wauw! Super gedaan! Mijn zoontje is ook 1 jaar geworden en zou zo'n knikkerzakje super vinden voor zijn springballen. Zijn naam is Lenn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik beval binnenkort dus het zou ideaal zijn. De naam kan ik hier dus ook nog niet zeggen maar als ik win stuur ik ze wel privé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kan ik nog meedoen? Mijn zoon Augustin is een knikker-fan, zou goed van pas komen! Wat een leuk doopsuiker...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wil ook graaaaaaaaaaaaaaag meedoen,Ik vind hem goed zoals hij nu is(zonder naam)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo, ik vind jouw werk schitterend en vroeg me af of jij dat ook voor mij zou willen doen... Ik ben op zoek naar drakenzakjes ( stijlvol en goed afgewerkt - dat kan gebruikt worden om klein geld in op te bergen - dus met ritsje) en de zakjes die jij gemaakt hebt, zijn ook schittetend. Ik wil mijn toekomstig babietje misschien Arthur noemen, vandaar dat ik op zoek ben naar een thema ridders en draken... Naar aanleiding van King Arthur in Camelot...
  Zou jij dit willen doen? Kostprijs?
  Alvast bedankt. Groetjes. B
  Mijn e-mail: Bieke.lefevere@telenet.be

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beste

  Begin april verwachten we ons 2de zoontje en we waren zeer blij toen we u ontwerp van geboortekaartje tegenkwamen op het internet.
  Mijn man is een grote fantasyfan en is dus helemaal te vinden voor het idee van de draak en de ridder.
  Ook de uitwerking ervan is mooi gedaan.
  Echter zou ik willen weten of we het geboortekaartje via u zouden kunnen bekomen. Met andere woorden; is het mogelijk dat u deze voor ons zou maken, of het adres zou doorgeven van de uitvoerder? We zouden een kleine wijziging willen doorvoeren nl. het wit kasteel op de achtergrond zouden we willen veranderen in een grote schatkist. We gaan onze kleinste held nl een grote speelkoffer cadeau doen als geboortegeschenk en zouden dit graag terugzien in zijn geboortekaartje. Verder zouden er natuurlijk ook de practische gegevens zijn (naam, peter, meter,...) die we zouden aanpassen.
  We kijken alvast uit naar uw reactie

  Met vriendelijke groet
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooi uitgewerkt idee!! Waar heb je de vaandel vlagjes vandaan gehaald?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes, mam to be ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...