maandag 17 juni 2013

Arends verjaardagsweek: zijn kamertje

Toen ik zwanger was van onze Arend verbouwden wij bijna heel onze bovenverdieping. Zo kregen we in plaats van één hele grote kinderkamer een ruime ouderslaapkamer met dressing en onze oude kamer en dressing werd twee kleine kamertjes. We vinden het belangrijk dat elk kind zijn eigen plekje heeft.

Arend kreeg het kleinste maar meest lichte kamertje.

Eerst even een paar 3D beeldjes om een idee te geven van de beperkte grootte en indeling van het kamertje.
En dan de fotokes, met een beetje uitleg:


* Onze fantastische schommelstoel, gekregen van onze al even fantastische buren. (oorspronkelijk was hij donkerbruin en van een oude man, via onze buren mochten wij deze gewoon hebben, hij zit zalig en ge voelt dat er in geleefd is)
* De ondertussen wel gekende arend, schilderde ik zelf op de muur (tis te zeggen, het was eerder deppen met een sponske maar het resultaat is zeer geslaagd)


* een standaard Ikeakast werd gepimped met nieuwe handvaten die op hun beurt dan weer gepimped werden met een likje verf en flexfolie
* de luster vond ik op de zolder van mijn bomma, ook deze was oorspronkelijk donker bruin
* een vlaggetjeslijn met "zijn" stofjes en zijn naam
* twee houten bakjes werden gemaakt door mijn papa, geschilderd door mijn schoonpapa en geflockerd door mezelf


* de display van de suikerbonen werd ook gemaakt door mijn papa, en geschilderd door mijn schoonpapa. Eerst werd deze gebruikt voor de suikerbonen van onze Nand, daarna flockte ik Arend zijn naam + logo erop en paste het perfect voor zijn suikerbonen


* het houten treintje met zijn naam kreeg hij van zijn meter, ik schilderde het in hetzelfde blauw van de kamer
* voor in het kadertje maakte ik een print die geïnspireerd is op het geboortekaartje
* de uil heeft een muziekje, die kreeg Arend van een goede vriend, eigenlijk wilde hij een arend geven maar dit was het gene dat hij vond dat het meeste in de buurt kwam* de letter maakte ik van een kartonnendoos en natuurlijk van zijn stofjes (ik heb veel foto's getrokken tijdens het maken, dus een uitlegje zal nog wel volgen) 


* voor deze print moeten we nog een haakje voorzien om de kader op te hangen, het is een limited artwork print van Assassins Creed, een computerspel waar mijn man fan van is. Ik ben vooral fan van de kleuren en de tekening zelf. Als je goed kijkt naar de schaduw zie je dat die er een is van een arend. De standaard Ikea passepartout lakte ik met dezelfde verf als de arend op de muur

Morgen sluit ik de verjaardagsweek af, met een winnaar van de give away.12 opmerkingen:

 1. Helemaal af! Mooi. Het begint hier nu pas een beetje een idee te worden voor de babykamer... en moet dus nog vorm krijgen. Onze verbouwing gaat veel later klaar zijn dan gehoopt. En ik probeer daar hormonaal rust in te bewaren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zaten ook met de verbouwingen bij mijn twee zwangerschappen. Maar bij de tweede had ik me er al bij neer gelegd dat het kamertje niet af zou zijn. Toen wist ik al dat het eerste half jaar dat kamertje toch niet gebruikt wordt.
   Maar dat is niet simpel, vooral niet wanneer de nestdrang boven komt ;)

   Verwijderen
 2. Prachtig wat je gedaan hebt met dat kleine kamertje! De aankleding, de kleuren, het is af. Ik zit me wel al de hele tijd af te vragen hoe jullie daar een groot bed in gaan krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat grote bed lukt perfect tegen de muur met de arend op. Daar had ik van te voren wel rekening mee gehouden. Het zal natuurlijk nooit een grote kamer worden, maar hij heeft wel zijn eigen plekje he.

   Verwijderen
  2. Een grote kamer hoeft niet, dat plekje is des te belangrijker! Dank je wel voor de inspiratie - ik moet dringend eens werk maken van Hade's kamertje...

   Verwijderen
 3. Wat mooi!
  Welke kleur blauw heb je juist op de muren zitten?
  En ik wist niet dat je kon flocken op hout?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleuren heb ik laten mengen, ik weet niet of ik de juiste referentie nog heb. Zal het eens nakijken.

   En flocken op hout is bijna nog gemakkelijker als op stof. Ik heb al op bijna alles geflocked, hout, stof, papier, glas, turnpantoffels lukt allemaal goed hoor. Alleen de afgeronde handvatjes van de kast waren wel wat moeilijker, maar de aanhouder ...

   Verwijderen
 4. amaai heel erg mooi... ik hoop ook zo een mooie kamer te kunnen maken voor mijn dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi resultaat! Maar wat een werk moet dat allemaal niet geweest zijn,...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje bij beetje, de luster en de schommelstoel werden al wit geschilderd toen ik zwanger was van de eerste. Eerlijk gezegd begon ik met Arend zijn verjaardagsweek om mezelf een beetje een deadline op te leggen om eindelijk alles eens op punt te stellen in zijn kamertje.

   Verwijderen
 6. Prachtig wat je met dat kleine kamertje gedaan hebt! Alles past perfect bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...