dinsdag 12 maart 2013

I love to flock

Al van het begin dat ik mijn snijplotter bestelde heb ik er een haat liefde verhouding mee. Het begon al bij de levering, maanden heb ik er op gewacht. Dan deed hij totaal niet wat ik wou dat hij deed. Na veel geduld en proberen kreeg ik er toch af en toe een mooi snijsel uit. 
En toen ontdekte ik flockfolie. Met een overmoedig idee voor de suikerbonen van onze Arend in mijn hoofd moest en zou ik er uit krijgen wat ik wou. Na veel gezoek, geknoei en ook gevloek vond ik uiteindelijk de perfecte instelling om flockfolie te snijden. Een zaligheid, elk gewenst motief wordt in no time perfect uitgesneden. Dat wil zeggen, als hij wil natuurlijk. Want nu nog steeds, regelmatig doet hij op onverklaarbare reden soms ineens zijn eigen zin. Maar als hij dan weer doet wat hij moet doen is het weer grote liefde.

En een middagje flocken kan dan weer zo veel instant voldoening geven:Flockfolie: Hotfixstudio

10 opmerkingen:

 1. Dat aapje op de fiets is super!! En de rest ook :-) ja zo'n snijplotter lijkt me wel een handig ding (al hij werkt dus) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gekke aapje is ook onze Nand zijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Lieve, ik ontving vandaag een 'Liebster Blog Award' en ik geef die bij deze graag door aan jou! :)
  http://cupcake-ilse.blogspot.be/2013/03/liebster-blog-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welke snijplotter gebruikt gij?
  Ik heb er twee, maar eentje kreeg ik nog niet aan de praat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de Bosskut van Gazelle, maar is niet echt gebruiksvriendelijk. Toen ik hem kocht was dit de gene met de meeste mogelijkheden maar ik zou nu voor een andere gaan.

   Verwijderen
  2. Ik heb de cricut mini ( die is heel gebruiksvriendelijk maar vrij beperkt) en de silhouette cameo ( die is onbeperkt als ge die koppelt aan illustrator, maar.....die is iets moeilijker in gebruik!)

   Die afbeeldingen, zitten die er standaard op of moet je die nog bijkopen?

   Verwijderen
  3. Er zitten enkele afbeeldingen bij de software. Maar je kan vrij makkelijk een afbeelding van internet omzetten naar vector met de bijgeleverde software. Voor de complexere afbeeldingen gebruik ik illustrator.
   Ik denk als ik er ooit een nieuwe koop dat ik waarschijnlijk voor de Silhouette Cameo ga. Maar die was er nog niet toen ik de mijne bestelde.

   Verwijderen
  4. Ik ben nogal een computerleek, dus ik vrees dat ik eerst eens les ga moeten volgen!
   :)

   Verwijderen
 5. Vraagje: wat zijn voor jou die perfecte instellingen voor het snijden van flocking? Ik vind ze nl. niet :) en sta bijna op het punt om mijn drie dagen oude Cameo uit de raam te zwieren … :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey daar,

  Ik heb sinds een tijdje flockfolie ontdekt en maak er al wel eens een cadeautje mee...handgesneden! dolle pret soms :) Ik weet dat er zo iets bestaat als een soort snijmachine hiervoor maar heb geen flauw idee waar hiernaar te zoeken, kostprijs, merknalen en dergelijke. Kunnen jullie mij helpen?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...